SILOTECH s.r.o. Sečovce


Projekt „Priemyselný výskum a systémy manažérstva kvality v spoločnosti SILOTECH„

04.03.2012 12:05

 

Naša spoločnosť SILOTECH s.r.o., Sečovce je hrdá na to, že zrealizovala projekt s podporou EÚ

            Projekt „Priemyselný výskum a systémy manažérstva kvality v spoločnosti SILOTECH„  sa realizoval v sídle prijímateľa na Kollárovej ulici č. 4 v Sečovciach. Časovo bol rozvrhnutý na obdobie od marca 2011 do februára 2013. Projekt sa realizoval v rámci Operačného programu Konkurencieschopnosť a Hospodársky rast, Prioritná os 1 - Inovácie a rast konkurencieschopnosti, Opatrenie 1.3 – Podpora inovačných aktivít v podnikoch.

 

Cieľ projektu: Na základe realizácie priemyselného výskumu a zavedenia systémov manažérstva kvality zvýšiť konkurencieschopnosť výrobkov a samotného podnikateľa.

 

            Výsledkom priemyselného výskumu je technické riešenie inovácie vysokotlakových oceľových síl. Tieto silá sa používajú na sypké materiály. Nevyriešeným problémom ostávalo riešenie kontroly tlakov vznikajúcich vnútri sila. Tieto tlaky , ktoré vznikajú (najmä pri materiáloch ako uhoľný prach, usadeniny na čističkách atď.), môžu spôsobiť explóziu sila, môže taktiež dôjsť k vznieteniu obsahu a tým požiaru. Preto bolo nevyhnutné navrhnúť univerzálny systém, ktorý by zabraňoval týmto nežiaducim javom.

            Výsledkom tohto aplikovaného výskumu sú technické riešenia, ktoré počítajú s rôznymi eventualitami a zabránia nežiaducim následkom:

-    explózia

-    tlakový náraz

-    zapálenie

-    prepálenie materiálu sila

-    možnosť plnenia a vypúšťania sypkého materiálu.

 

Celková výška nenávratného finančného príspevku predstavovala 460 250,00 €


            Samotné práce na projekte Priemyselný výskum a systémy manažérstva kvality v spoločnosti SILOTECH s.r.o. sa začali v marci 2011. Spoločnosť SILOTECH s.r.o. Sečovce realizuje projekt prostredníctvom nasledovných hlavných a podporných aktivít:

Aktivita 1 - Štúdia technickej uskutočniteľnosti

Aktivita 2 - Priemyselný výskum

Aktivita 3 - Zavedenie systémov manažérstva kvality

 

            Realizácia aktivít projektu bola rozvrhnutá na časový horizont 24 mesiacov, pričom aktivity 1, 2 a 3 boli realizované formou dodávky externými dodávateľmi vybranými na základe obchodnej verejnej súťaže. Spoločnosť Silotech projekt implementovala prostredníctvom projektového tímu s odbornými znalosťami, ako aj znalosťami implementácie a administrácie projektov financovaných z fondov EÚ.

Realizácia prvej aktivity  - Štúdia realizovateľnosti priemyselného výskumu priemyselných aplikácií za účelom významného zlepšenia existujúcich výrobkov a vývoja nových výrobkov bola úspešne ukončená ako prvá a jej výsledkom  je potvrdenie, že zavedením  výsledkov priemyselného výskumu do výroby a zavedením efektívneho systému manažérstva kvality dôjde k zlepšeniu konkurencieschopnosti produktov a zároveň sa vytvoria nové možnosti pre ich ďalšie zlepšenia a inovácie. Takéto výrobné postupy a výsledky priemyselného výskumu zabezpečia podniku schopnosť vyrábať moderné produkty s vysokým stupňom bezpečnosti a súčasne vytvoria priestor a finančné kapacity pre budúci vlastný vývoj produktov a výrobných procesov.

            Následne spoločnosť Silotech realizovala aktivity 2 a 3, teda realizácia samotného procesu výskumu a tiež predcertifikačný a certifikačný proces v súvislosti so zavedením systémov manažérstva kvality.

            Výsledkom aktivity 2 - Priemyselný výskum sú technické riešenia, ktoré počítajú s rôznymi eventualitami zabránia nežiaducim následkom. Navrhované technické riešenie pokrýva všetky menované nežiaduce stavy.

            Realizácia aktivity 3 má za výsledok zavedenie systémov manažérstva kvality podľa DIN ISO 9001/9002 s ohľadom na požiadavky kvality v zváračských procesov podľa DIN EN 729, 1-4 DIN EN ISO 3834-1 .

            Celková realizácia projektu prispieva k zvýšeniu výkonnosti a konkurencieschopnosti spoločnosti SILOTECH ako na tuzemskom, tak aj na zahraničnom trhu. Investovaním do strategických inovácií a systémov riadenia kvality spoločnosť získava technologický rast v oblasti výskumu, vývoja a výroby produktov, vyššiu efektívnosť pri výskume, vývoji a výrobe elektronických zariadení. Spolu so zvýšením efektivity a kvality výskumu, vývoja a výroby a skrátením doby prístupu nových inovatívnych produktov na trh zvýši SILOTECH svoje príležitosti, čo následne prispeje k zvýšeniu tvorby HDP na obyvateľa v regióne. Projekt prispieva aj k vzniku nových pracovných miest, ako aj udržateľnosť THZ (technicko-hospodárskych zamestnancov) na pozíciách týkajúcich sa výskumu a vývoja hardvéru a softvéru a výroby, čím priamo či nepriamo (dodávatelia, odberatelia) prispieva k zvýšeniu zamestnanosti  v regióne. Vyššie uvedené skutočnosti tvoria základ pre postupné zvyšovanie konkurencieschopnosti regiónu Košického samosprávneho kraja a vyrovnávaniu regionálnych disparít vzhľadom na skutočnosť, že práve Košický samosprávny kraj sa radí medzi regióny s najnižšou tvorbou HDP na obyvateľa, ako aj najvyššou mierou nezamestnanosti v rámci SR.

www.economy.gov.sk

www.opkahr.sk

 

—————

Späť